top of page

İmplant Sonrası Ağız Hijyeni Nasıl Olmalıdır ?

  • Yazarın fotoğrafı: Barış Demirel
    Barış Demirel
  • 30 Haz 2017
  • 1 dakikada okunur

DİŞ İMPLANTLARININ UYGULANMASI SONRASINDA AĞIZ HİJYENİ NASIL OLMALIDIR?

Bir implantın başarılı olmasında implant cerrahisi yapan ve üzerine protezi uygulayan hekimin görevi ne kadar önemli ise, bir o kadar da hastanın sonraki dönemde yapacağı ağız bakımı da o kadar önemli ve etkindir.

İmplant uygulaması sonrası, yeterince dikkat edilmeyen ağız hijyeni, implant çevresinde patojen bakterilerin birikmesine yol açar. Ve bu durumda da implant çevresinde periimplantitis denilen, istenmeyen bir durumun oluşmasında sebebiyet verir.

Periimplantit durumu sonrasında da başarılı bir tedavi yapılamaz ise, uygulanmış olan implant kaybedilebilir.

İmplant uygulanan hastalar gerek implant uygulama öncesi, gerek uygulamanın hemen sonrasında, gerekse de uzun dönemde ağız hijyenine çok dikkat etmek zorundadır.

Bir implantın ağızda kalma süreesi, tamamen hastanın yapacağı bakım ile ilişkilidir.

İmplant cerrahisinden hemen sonraki günlerde;

Hekim tarafından reçete edilmiş ve önerilmiş antibiyotik ve ağrı söylendiği şekilde kullanılmalı, ilk günlerde çevre dişeti ve mukozaya zarar vermemek için daha yumuşak ve sıvı içeren bir diyet uygulanmalıdır.

Operasyon bölgesi özellikle ilk günlerde yumuşak kılllı fırçalarla günde iki üç kez fırçalanıp temizlenmeli ve eğer geçici bir protez var ise muhakkak çok iyi temizliğine dikkat edilmelidir.

Daha ileri dönemlerde ve hayat boyunca unutulmaması gereken konu, implant olan ve üzerine diş yapılmış bölgenin kendi doğal dişinizden farklı olduğu ve de bu bölgenin çok daha dikkatlice temizlenmesi, asla bir mikroorganizmanın bölgede kalmasına izin verilmemesi gerektiğidir.

Mümkünse her yemek sonrası diş arası fırçaları, diş ipi ve ağzı duşları ile çok iyi bir temizlik sağlanmalıdır.

Dr. Mişa Sidi Sarfati

 
 
 

Son Yazılar

Hepsini Gör
ENFEKTE ENDOKARDİT PROFİLAKSİSİ

Kalbin iç zarında gelişen iltihaplanmadır. Normal sağlıklı olan bir kalpte böyle bir durumun gelişmesi ihtimali zordur. Ancak kalp kan...

 
 
 
Gömük 20 Yaş Dişleri

Gömük 20 Yaş Dişleri 20 yaş dişi, çenelerde en arkada lokalize olan ve diğer dişlere göre daha geç yaşta çıkan dişlerdir. 20 yaş dişleri...

 
 
 

Commentaires


Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page